60 капсул
Це вітамін натурального походження, що екстрагуються з рослинних олій, які отримують із зернових культур і насіння рослин.
Сама назва «токоферол» походить від грецьких слів tos - «діти» та pheros - «народження», що говорить про особливу важливість цього вітаміну для репродуктивної системи.
Жиророзчинний вітамін Е. За участю цього вітаміну в організмі накопичуються інші жиророзчинні вітаміни, оскільки вітамін Е захищає їх від окислення. Він також гальмує окислення ненасичених жирних кислот і селену. Пригнічує синтез холестерину.
Вітамін Е має антиоксидантну активність, бере участь у процесах тканинного метаболізму; попереджає гемоліз еритроцитів, підвищення проникності і ламкість капілярів, порушення функції сім'яних канальців, плаценти, нормалізує репродуктивну функцію; перешкоджає розвитку атеросклерозу, дегенеративно-дистрофічних змін у серцевому м'язі і скелетних м'язах, покращує живлення і скоротливу здатність міокарда, знижує споживання міокардом кисню.
Великі кількості токоферолів містяться в рослинних оліях, а також в зелених частинах рослин, особливо в молодих паростки злаків. Вітамін Е стійкий при кулінарній обробці, але руйнується при прогорканіі жирів і під дією сонячних променів, що слід враховувати при зберіганні рослинних олій.
Вітамін Е також необхідний для регенерації тканин, забезпечує нормальну згортання крові і загоєння, зменшує ймовірність утворення шрамів, сприяє попередженню катаракти, корисний при передменструальному синдромі і фіброзних захворюваннях грудей.
Вітамін Е, який ще називають «вітаміном молодості», часто використовується в косметології і є неодмінним інгредієнтом косметичних засобів, оскільки уповільнює процеси старіння, запобігає появі старечої пігментації. Він живить, зволожує і відновлює епідерміс, регулює водний баланс верхнього шару шкіри, захищає її від пересушування.
Потреба організму у вітаміні Е підвищується при можливому порушенні його засвоєння, при захворюваннях печінки (гепатити, цироз), підшлункової залози, кишечника.
Першим і найбільш ранньою ознакою, що виявляється досить швидко при недостатньому надходженні з їжею вітаміну Е і надлишку в раціоні ненасичених жирних кислот, є м'язова дистрофія. Дистрофія скелетних м'язів вважається найбільш універсальним проявом гіповітамінозу Е. Крім того, при його недоліку руйнується вітамін А і виникає гіповітаміноз відразу двох вітамінів - А та Е.
Склад: вітамін Е (d-альфа токоферил ацетат, d-альфа токоферил гідросукцінат, d-альфа токоферол ацетат), нанокластери (калію цитрат, калію карбонат, кремнію діоксид, очищена іонізованою вода, сульфат магнію, соняшникова олія).
Це вітамін натурального походження, що екстрагуються з рослинних олій, які отримують із зернових культур і насіння рослин.
Сама назва «токоферол» походить від грецьких слів tos - «діти» та pheros - «народження», що говорить про особливу важливість цього вітаміну для репродуктивної системи.
Жиророзчинний вітамін Е. За участю цього вітаміну в організмі накопичуються інші жиророзчинні вітаміни, оскільки вітамін Е захищає їх від окислення. Він також гальмує окислення ненасичених жирних кислот і селену. Пригнічує синтез холестерину.
Вітамін Е має антиоксидантну активність, бере участь у процесах тканинного метаболізму; попереджає гемоліз еритроцитів, підвищення проникності і ламкість капілярів, порушення функції сім'яних канальців, плаценти, нормалізує репродуктивну функцію; перешкоджає розвитку атеросклерозу, дегенеративно-дистрофічних змін у серцевому м'язі і скелетних м'язах, покращує живлення і скоротливу здатність міокарда, знижує споживання міокардом кисню.
Великі кількості токоферолів містяться в рослинних оліях, а також в зелених частинах рослин, особливо в молодих паростки злаків. Вітамін Е стійкий при кулінарній обробці, але руйнується при прогорканіі жирів і під дією сонячних променів, що слід враховувати при зберіганні рослинних олій.
Вітамін Е також необхідний для регенерації тканин, забезпечує нормальну згортання крові і загоєння, зменшує ймовірність утворення шрамів, сприяє попередженню катаракти, корисний при передменструальному синдромі і фіброзних захворюваннях грудей.
Вітамін Е, який ще називають «вітаміном молодості», часто використовується в косметології і є неодмінним інгредієнтом косметичних засобів, оскільки уповільнює процеси старіння, запобігає появі старечої пігментації. Він живить, зволожує і відновлює епідерміс, регулює водний баланс верхнього шару шкіри, захищає її від пересушування.
Потреба організму у вітаміні Е підвищується при можливому порушенні його засвоєння, при захворюваннях печінки (гепатити, цироз), підшлункової залози, кишечника.
Першим і найбільш ранньою ознакою, що виявляється досить швидко при недостатньому надходженні з їжею вітаміну Е і надлишку в раціоні ненасичених жирних кислот, є м'язова дистрофія. Дистрофія скелетних м'язів вважається найбільш універсальним проявом гіповітамінозу Е. Крім того, при його недоліку руйнується вітамін А і виникає гіповітаміноз відразу двох вітамінів - А та Е.
Склад: вітамін Е (d-альфа токоферил ацетат, d-альфа токоферил гідросукцінат, d-альфа токоферол ацетат), нанокластери (калію цитрат, калію карбонат, кремнію діоксид, очищена іонізованою вода, сульфат магнію, соняшникова олія).