648 г
Про-волокно - джерело харчових рослинних волокон або клітковини, забезпечує очищення шлунково-кишкового тракту, а також сприяє зменшенню алергічних проявів і нормалізації мікрофлори кишечнику.
Клітковина життєво необхідна сучасній людині. Спочатку медики не надавали клітковині особливого значення, адже вона не є джерелом вітамінів, мінералів чи інших поживних речовин. Незаперечним був тільки профілактичний ефект - вона з гарантією позбавляла від закрепів. Пізніше виявилося, що рослинні волокна роблять на організм позитивну дію, наприклад, призводять до зниження рівня холестерину в крові. Причому не тільки самого холестерину в плазмі крові, але і ліпопротеїнів низької щільності, які зазвичай «злипаються» у тромби і загрожують тромбоз судин. Причина цього дивовижного явища поки не ясна, але медики припускають, що розчинна клітковина, завдяки своїй в'язкої консистенції, «захоплює» і «пов'язує» жовчні кислоти, з яких синтезується холестерин.
Тип харчування, прийнятий в сучасному світі, суперечить фізіології травлення і тому є джерелом самоотруєння організму і численних хвороб. При цьому однією з найбільших проблем є зневоднення залишків їжі в кишечнику, їх затвердіння і перетворення в «камені». Ці «камені» не виводяться з організму природним шляхом, а зберігаються в кишечнику десятиліттями, будучи причиною інтоксикації.
Регулярне вживання здорової рослинної їжі, багатої на клітковину, виключає утворення «каменів» і нормалізує засвоєння основних поживних речовин.
Рослинна клітковина корисна для серця. Вчені довели, що регулярне вживання їжі, багатої на клітковину, знижує ризик розвитку хвороб серця на 11-12%. Клітковина корисна і спортсменам, оскільки сповільнює засвоєння вуглеводів. У зв'язку з цим інсулін надходить у кров повільно, а рівень глюкози залишається стабільним.
Важливим компонентом продукту є Фруктоолигосахариди. Вони не перетравлюються в шлунку і доходять до товстого кишечника практично в незмінному вигляді, де вибірково стимулюють зростання корисних біфідобактерій.
Нерозчинна клітковина - целюлоза - прискорює просування їжі по травному тракту; адсорбує на своїй поверхні всі шлаки і прискорює їх виведення з організму.
Розчинна клітковина - клітковина і висівки вівса, насіння подорожника, гуарова камедь, гуміарабік і пектини. Розчиняючись у воді, утворює гель, який заповнює весь обсяг шлунку і створює відчуття насичення. Цитрусовий і яблучний пектини мають здатність зв'язувати і виводити з організму токсини, алергени і холестерин.
Про-волокно - джерело харчових рослинних волокон або клітковини, забезпечує очищення шлунково-кишкового тракту, а також сприяє зменшенню алергічних проявів і нормалізації мікрофлори кишечнику.
Клітковина життєво необхідна сучасній людині. Спочатку медики не надавали клітковині особливого значення, адже вона не є джерелом вітамінів, мінералів чи інших поживних речовин. Незаперечним був тільки профілактичний ефект - вона з гарантією позбавляла від закрепів. Пізніше виявилося, що рослинні волокна роблять на організм позитивну дію, наприклад, призводять до зниження рівня холестерину в крові. Причому не тільки самого холестерину в плазмі крові, але і ліпопротеїнів низької щільності, які зазвичай «злипаються» у тромби і загрожують тромбоз судин. Причина цього дивовижного явища поки не ясна, але медики припускають, що розчинна клітковина, завдяки своїй в'язкої консистенції, «захоплює» і «пов'язує» жовчні кислоти, з яких синтезується холестерин.
Тип харчування, прийнятий в сучасному світі, суперечить фізіології травлення і тому є джерелом самоотруєння організму і численних хвороб. При цьому однією з найбільших проблем є зневоднення залишків їжі в кишечнику, їх затвердіння і перетворення в «камені». Ці «камені» не виводяться з організму природним шляхом, а зберігаються в кишечнику десятиліттями, будучи причиною інтоксикації.
Регулярне вживання здорової рослинної їжі, багатої на клітковину, виключає утворення «каменів» і нормалізує засвоєння основних поживних речовин.
Рослинна клітковина корисна для серця. Вчені довели, що регулярне вживання їжі, багатої на клітковину, знижує ризик розвитку хвороб серця на 11-12%. Клітковина корисна і спортсменам, оскільки сповільнює засвоєння вуглеводів. У зв'язку з цим інсулін надходить у кров повільно, а рівень глюкози залишається стабільним.
Важливим компонентом продукту є Фруктоолигосахариди. Вони не перетравлюються в шлунку і доходять до товстого кишечника практично в незмінному вигляді, де вибірково стимулюють зростання корисних біфідобактерій.
Нерозчинна клітковина - целюлоза - прискорює просування їжі по травному тракту; адсорбує на своїй поверхні всі шлаки і прискорює їх виведення з організму.
Розчинна клітковина - клітковина і висівки вівса, насіння подорожника, гуарова камедь, гуміарабік і пектини. Розчиняючись у воді, утворює гель, який заповнює весь обсяг шлунку і створює відчуття насичення. Цитрусовий і яблучний пектини мають здатність зв'язувати і виводити з організму токсини, алергени і холестерин.