100 таблеток
Здавна папайя є цілющим засобом у народній медицині Африки та Азії, хоча кращими за якістю вважаються плоди з Мексики та Центральної Америки.
Плоди папайї надають сприятливу дію на організм людини: покращують функцію шлунково-кишкового тракту, сприяють швидкому відновленню сил після перенесених хвороб і перевтоми. Особливо їх рекомендують особам похилого віку.
М'якоть плодів папайї містить: 85-88% води, 6-12% цукрів, до 1% білків, 0,06-1,4% кислот, вітаміни С, В1, В2, каротин. Папайя містить велику кількість мінералів, таких як калій, магній, кальцій і ін
Найбільш важливим продуктом, що одержуються з плодів папайї, вважається папаїн - найважливіший з шести виділених з її соку ферментів. Для його отримання використовують незрілі, ще тверді, але вже цілком сформувалися плоди. Для збору молочного соку на плодах роблять надрізи з чотирьох сторін. Чумацький сік вільно витікає в протягом декількох секунд і висихає на повітрі - виходить латекс. Отриманий латекс розчиняють у воді і беруть в облогу для виділення папаїну. З одного плода можна отримати 10-15 г молочного соку, що містить 10-11% папаїну. Крім того, у складі плодів папайї знайдені такі ферменти як хімопапаін, протеїназ, пептідаза, глиця-ендопептідаза, карікаін, лізоцим, ліпаза і глютамін-трансфераза; амінокислоти.
Папаїн - це монотіоловая цистеїнових ендопротеіназа. За характером ферментативного дії його називають «рослинним пепсином». Але, на відміну від пепсину, папаїн активний не тільки в кислих, але і в нейтральних і лужних середовищах. Прийом папаїну істотно покращує процеси травлення у шлунково-кишковому тракті, особливо при скруті перетравлювання білків. В результаті досліджень встановлено, що папаїн проявляє локальна дія в шлунково-кишковому тракті і всмоктується в мінімальних кількостях, що запобігає негативний побічна дія на внутрішні органи, особливо на печінку.
Папаїн руйнує токсини багатьох збудників інфекційних захворювань. Протимікробні властивості проявляє що міститься в латексі динного дерева лізоцим. Найбільшою чутливістю до лізоциму володіють грампозитивні мікроорганізми.
Папайя допомагає організму синтезувати велику кількість аргініну, який є амінокислотою, активізує гормон росту HGH, важливий для регенерації клітин печінки.
Папаїн прискорює загоєння ран, трофічних виразок, пролежнів, сприяючи їх очищення від некротичних мас. Він скорочує тривалість запальної фази ранового процесу, прискорює очищення рани від патогенної мікрофлори (стафілококів), створює умови для репаративних процесів. Папаїн стимулює переварювання мертвих клітин, але разом з тим є безпечним для здорових тканин.
Здавна папайя є цілющим засобом у народній медицині Африки та Азії, хоча кращими за якістю вважаються плоди з Мексики та Центральної Америки.
Плоди папайї надають сприятливу дію на організм людини: покращують функцію шлунково-кишкового тракту, сприяють швидкому відновленню сил після перенесених хвороб і перевтоми. Особливо їх рекомендують особам похилого віку.
М'якоть плодів папайї містить: 85-88% води, 6-12% цукрів, до 1% білків, 0,06-1,4% кислот, вітаміни С, В1, В2, каротин. Папайя містить велику кількість мінералів, таких як калій, магній, кальцій і ін
Найбільш важливим продуктом, що одержуються з плодів папайї, вважається папаїн - найважливіший з шести виділених з її соку ферментів. Для його отримання використовують незрілі, ще тверді, але вже цілком сформувалися плоди. Для збору молочного соку на плодах роблять надрізи з чотирьох сторін. Чумацький сік вільно витікає в протягом декількох секунд і висихає на повітрі - виходить латекс. Отриманий латекс розчиняють у воді і беруть в облогу для виділення папаїну. З одного плода можна отримати 10-15 г молочного соку, що містить 10-11% папаїну. Крім того, у складі плодів папайї знайдені такі ферменти як хімопапаін, протеїназ, пептідаза, глиця-ендопептідаза, карікаін, лізоцим, ліпаза і глютамін-трансфераза; амінокислоти.
Папаїн - це монотіоловая цистеїнових ендопротеіназа. За характером ферментативного дії його називають «рослинним пепсином». Але, на відміну від пепсину, папаїн активний не тільки в кислих, але і в нейтральних і лужних середовищах. Прийом папаїну істотно покращує процеси травлення у шлунково-кишковому тракті, особливо при скруті перетравлювання білків. В результаті досліджень встановлено, що папаїн проявляє локальна дія в шлунково-кишковому тракті і всмоктується в мінімальних кількостях, що запобігає негативний побічна дія на внутрішні органи, особливо на печінку.
Папаїн руйнує токсини багатьох збудників інфекційних захворювань. Протимікробні властивості проявляє що міститься в латексі динного дерева лізоцим. Найбільшою чутливістю до лізоциму володіють грампозитивні мікроорганізми.
Папайя допомагає організму синтезувати велику кількість аргініну, який є амінокислотою, активізує гормон росту HGH, важливий для регенерації клітин печінки.
Папаїн прискорює загоєння ран, трофічних виразок, пролежнів, сприяючи їх очищення від некротичних мас. Він скорочує тривалість запальної фази ранового процесу, прискорює очищення рани від патогенної мікрофлори (стафілококів), створює умови для репаративних процесів. Папаїн стимулює переварювання мертвих клітин, але разом з тим є безпечним для здорових тканин.