100 таблеток
У 1941 р. фолієва кислота була виділена з зеленого листя шпинату й петрушки, у зв'язку з чим і отримала свою назву (від лат. Folium - лист). Для людини основними джерелами фолієвої кислоти служать фрукти, бобові й зелені листові овочі, крупи, борошно грубого помелу, а також печінка, м'ясо, лосось, тунець. В процесі кулінарної обробки продуктів до 90% міститься в них, фолієвої кислоти руйнується. Додатковий прийом біфідобактерій сприяє збільшенню синтезу фолієвої кислоти в товстому кишечнику.
Мінімальна добова потреба в фолієвої кислоти досить висока, тому при порушенні всмоктування або припинення надходження її з їжею дефіцит розвивається вже через 1-4 тижні, оскільки це водорозчинний вітамін і не накопичується в організмі.
Він надзвичайно необхідний організму для продукування нових клітин шкіри, волосся, білих кров'яних клітин - лейкоцитів, червоних кров'яних клітин - еритроцитів.
Фолієва кислота також бере участь у видаленні жиру, депонується в печінці, і перетворенні однієї амінокислоти в іншу для синтезу білків в організмі, оскільки амінокислоти є будівельними блоками білка.
В останні роки з'явилися переконливі дані про те, що нестача фолієвої кислоти, порушуючи обмін амінокислот, що містять сірку, веде до накопичення в крові гомоцистеїну - амінокислоти, що надає шкідливу дію на стінку кровоносних судин, що, у свою чергу, сприяє розвитку атеросклерозу та асоційованих з них захворювань, таких як інфаркт міокарда та мозковий ішемічний інсульт.
Достатня забезпеченість фолієвої кислоти дуже важлива при вагітності, як на самих ранніх етапах, так і після народження дитини. Цей вітамін бере участь у формуванні нервової системи плоду, необхідний для ділення клітин, росту і розвитку всіх органів і тканин, процесів кровотворення - утворення еритроцитів, лейкоцитів і тромбоцитів. Нестача фолієвої кислоти в організмі вагітної жінки підвищує ймовірність появи ускладнень вагітності, включаючи самовільний викидень, народження недоношеної дитини, вроджені каліцтва, порушення фізичного і психічного розвитку новонароджених. Вона корисна і в період грудного вигодовування, а також для зняття післяпологової депресії.
У високих дозах фолієва кислота має естрогеноподібним дією і може сповільнити настання менопаузи й послабити її симптоми, а у дівчат-підлітків коректувати затримку статевого розвитку.
Фолієва кислота підвищує клінічний ефект при лікуванні псоріазу, почесухі, кропив'янки, та інших дерматитів. При спільному прийомі з вітаміном В12 вона стимулює процес еритропоезу, сприяє вирівнюванню пігментації шкіри, викликаної вітіліго, а також допомагає при акне (вуграх).
У 1941 р. фолієва кислота була виділена з зеленого листя шпинату й петрушки, у зв'язку з чим і отримала свою назву (від лат. Folium - лист). Для людини основними джерелами фолієвої кислоти служать фрукти, бобові й зелені листові овочі, крупи, борошно грубого помелу, а також печінка, м'ясо, лосось, тунець. В процесі кулінарної обробки продуктів до 90% міститься в них, фолієвої кислоти руйнується. Додатковий прийом біфідобактерій сприяє збільшенню синтезу фолієвої кислоти в товстому кишечнику.
Мінімальна добова потреба в фолієвої кислоти досить висока, тому при порушенні всмоктування або припинення надходження її з їжею дефіцит розвивається вже через 1-4 тижні, оскільки це водорозчинний вітамін і не накопичується в організмі.
Він надзвичайно необхідний організму для продукування нових клітин шкіри, волосся, білих кров'яних клітин - лейкоцитів, червоних кров'яних клітин - еритроцитів.
Фолієва кислота також бере участь у видаленні жиру, депонується в печінці, і перетворенні однієї амінокислоти в іншу для синтезу білків в організмі, оскільки амінокислоти є будівельними блоками білка.
В останні роки з'явилися переконливі дані про те, що нестача фолієвої кислоти, порушуючи обмін амінокислот, що містять сірку, веде до накопичення в крові гомоцистеїну - амінокислоти, що надає шкідливу дію на стінку кровоносних судин, що, у свою чергу, сприяє розвитку атеросклерозу та асоційованих з них захворювань, таких як інфаркт міокарда та мозковий ішемічний інсульт.
Достатня забезпеченість фолієвої кислоти дуже важлива при вагітності, як на самих ранніх етапах, так і після народження дитини. Цей вітамін бере участь у формуванні нервової системи плоду, необхідний для ділення клітин, росту і розвитку всіх органів і тканин, процесів кровотворення - утворення еритроцитів, лейкоцитів і тромбоцитів. Нестача фолієвої кислоти в організмі вагітної жінки підвищує ймовірність появи ускладнень вагітності, включаючи самовільний викидень, народження недоношеної дитини, вроджені каліцтва, порушення фізичного і психічного розвитку новонароджених. Вона корисна і в період грудного вигодовування, а також для зняття післяпологової депресії.
У високих дозах фолієва кислота має естрогеноподібним дією і може сповільнити настання менопаузи й послабити її симптоми, а у дівчат-підлітків коректувати затримку статевого розвитку.
Фолієва кислота підвищує клінічний ефект при лікуванні псоріазу, почесухі, кропив'янки, та інших дерматитів. При спільному прийомі з вітаміном В12 вона стимулює процес еритропоезу, сприяє вирівнюванню пігментації шкіри, викликаної вітіліго, а також допомагає при акне (вуграх).